Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Mísečky 7.-9.2.2014

Třetí závod bílého kolotoče

 

Mísečky 7.-9.2.2014

 

Ani třetí závod v pořadí se nemohl konat bez účasti členů Živěla cupu. A tak jsme se při večerní přípravě sešli v sestavě 307, RGMS, Sun, AM a KŠ. Nutno podotknout, že jsme vyrazili již v novém modelu pecičkových mikin, takže jsme byli hlavním trhákem celého Śpindlu. Všichni byli zdrženliví, neboť příležitostí k získání bodů je letos jako šafránu, a tak že jen lehké doplnění tekutin. Jenže kolega ze spřáteleného oddílu poslal jednu rundičku, výběr svěřil RGMS, což málokdy znamená příjemnou záležitost. A taky že ano. Místo krásného surovce jsme dostali zřejmě R35 nebo jinou kanystrovou dobrotu, takže již při oňufání byl RGMS jako přerostlá husa. Ovšem to jsme netušili, že ochutnání bude mnohem, mnohem horší. Takové pokopání a hydroocas nečekal snad nikdo. Proto padlo podezření, že by se mohlo jednat o oslepovač, který se nejlépe vyžene vypitím kvalitního alkoholu, k čemuž se medový Jack výborně hodil. 

 

Ráno, po klasicky parádně drahé snídani, kterou nám letos již Michal Suchánek neukradl, jsme se pustili opět do boje s o půl generace mladšími soupeři. Trať byla velmi náročná, navíc se hodně propadala. Takže s našimi startovními čísly byla trať doslova nechutná a to až tak, že se předsedovi udělalo zle a musel si i odplivnout rovnou v cíli. Tuto náročnost nezvládl jen AM, a tak začali bdové žně. Ostatní členové se i přes problémy do cíle obou kol dostali, RGMS snad i díky mrkvovému salátu, který si naservíroval rovnou na tác miskou nahoru. 

 

Odpoledne jel RGMS relaxovat, zatímco ostatní členové si s Krakonošem zkouklikli biatlon. Večer jsme dorazili do města, ale plné restaurace nás přiměly k návštěvě místního tureckého stánku s kebabem, něco jako měl Helál Kesím vedle Flédy. Po pokydání břich dresingem jsme nostalgicky zavítali k tzv. Nechanickýmu. Po objednání kyblíčku a rundičky kykyríčka barman říká-vy už jste tady párkrát byli, že? Vás si pamatuju. Na kvalitu se holt nezapomíná. RGMS již neměl na kropení, tak šel bucat. Ostatní podpořili ekonomiku pár kubíčkama a rovněž vyrazili spinkat. Paradoxně nejdéle zůstal nejmladší kolega ze spřáteleného oddílu, který sám a jako jediný vyrazil do Silvru.

 

Ranní vstávání nebylo z nejlehčích, nicméně jsme již zkušení a poradili jsme si. U kávičky jsme se podívali na kousek olympiády a vyrazili na závod. Nedělní slalom chtěl RGMS zajet cca s o vteřinu menší ztrátou, než v sobotu a velmi riskoval dynamickou a výbušnou jízdou. Tento risk se však bohužel nevyplatil a skončil špicarem. Další členové jistou jízdou protnuli cílovou pásku bez větších problémů. 

 

Při návratu domů jsme si ještě vyzkoušeli drift s offroadem brilantně zvládnutý a zastavili jsme se v hospodě podpořit naše biatlonistky. Potom jsme se již vydali domů těšíce se na prodloužený a velmi očekávaný víkend na Bílé.