Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Bílá 14.-16.2.2014

Zlatý hřeb bílého kolotoče

 

Bílá 14.-16.2.2014

 

V polovině února jsme vyrazili potrápit soupeře na tak očekávanou Bílou. Složení rrracing teamu bylo RGMS, Sun, Zaza, KŠ, Hroch, RŽ, AM a eF. Vyrazili jsme z Brníčka netradičně již v pět hodin ráno, neboť se nám nepodařilo sehnat ubytování. Brzký čas odjezdu ovšem nezabránil posádce vozu RGMS otevřít výbornej gruziňáček. Před příjezdem na Bílou se drobně pilotovi vozidla stáhnuly půlky, když zjistil, že jede po čistém ledě. Posádka se domnívala, že nekliklidné chování vozidla dělá řidič schválně, ten se však všemocně snažil zůstat na vozovce. 

 

Slalomová trať, která nás přivítala, byla velmi zatočená, zejména před cílem, na což doplatili RGMS a Hroch. Ostatní borci se s náročnou tratí vyrovnali a závod dokončili. Odpoledne bylo potřeba dospat spánkový deficit z časného procitnutí. Po probuzení a vystání nekonečné fronty na večeři jsme vyrazili tak říkajíc do jámy lvové. Večer byl zahájen několika příběhy z let minulých pro pobavení nováčků a mohly se psát příběhy nové. 

 

Udělali jsme si cestičku mezi všudypřítomnými odpadky a začali oslňovat tanečními kreacemi. Jako vždy jsme naprosto ovládali veškeré dění a byli uctíváni jako hlavní popeláři. Byl s námi i člověk pověřený vedením zájezdu, který má ovšem vážné problémy hodné léčení a tak na svoje narozeniny nebral na nic ohledy, což se hned ráno vymstilo, neboť ho sháněla polovina startovního pole, jejíž čísla měl u sebe, ale nebyl schopen vstát a donést je na start. Celý den tento stav jen přikrmoval tak, že už nakonec byl téměř svolný k soutěži bambitek.

 

Obří slalom byl postaven velmi rytmicky, ovšem sem tam se v něm objevila nějaká ta pastička. Mistrovsky jsme se jim vyhýbali, až jedna sklapla na Suna, takže ten obří slalom nedokončil. Večer už se kolega ze spřáteleného oddílu nemohl dočkat deštníku a všechny donutil tam zase jít. Jeho touha byla tak velká, že tentokrát už na schůzi nešel vůbec a prostě to zaspal. 

 

Prostředí v místě hlavního dění bylo zřejmě po generálním úkliklidu, i když i těm nejlepším nějaké to smítko někdy unikne. Situaci zkomplikoval i místní Hanzi, neboť všechny závodníky domácího klubu i s nánosem odpadu vyhnal ven. RGMS dlouho zvažoval, zda zvolí taktiku opuštění nepopulárního klubu při krátkém výletu nebo cestu takříkajíc klasickou. Když už to vypadalo, že zvítězí první možnost, do receptorů v nose se zachytilo cosi nepopsatelného. Tetroidní hyperpuch. 

 

Nedalo moc velkou práci přijít na zdroj, protože se s ním již RGMS ten den setkal. Tím bylo rozhodnuto, že bude večer spousta smutného nepořádku. Ihned se RGMS stával králem parketu, což byla jen předehra vrcholného vystoupení. Všichni členové (ti co neměli nasazenu domácí obuv) vystoupili na kruhový obvod deštníku a všem ukázali parádní, pečlivě nacvičenou scénku na naši dvorní kapelu Holki. Úspěch byl enormní. Dokonce se objevila, i když na malou chvilku, výčitka, zda zvolená taktika vynechávající opuštění klubu byla správnou volbou. Myšlenka nemohla být dokončena, neboť se opět vrátil pan Hyperpuch, ovšem s mnohem větší razancí a intenzitou, což bylo způsobeno rozháněním vzduchu tričkem od opoceného zdroje. To už i odpad šel do mdlob, a to doslova. Bylo to tak hrozné, že musel jít RGMS ven na vzduch a odplivnout si, neboť to se prostě nedalo. Bylo potřeba se na závod vyspat, tak RGMS v rychlosti vymámil telefon z parádního nepořádku a valil spát, jinak by to tam snad Vymlátil. 

 

Nedělní obří slalom byl v prvním kole poměrně zavřený, sem tam se objevilo i menší korýtko. Takže RŽ z trati nevyjel, ale doslova vylétl. Ostatní si trať pohlídali a řádně dojeli. RGMS využil známosti se stavitelem trati druhého kola a požádal ho, zda by jej nemohl postavit spíše jako super G. Žádost byla vyslyšena a nakonec si RGMS sjel nejlepší body v obřím slalomu za poslední dva roky. 

 

Po závodě jsme se vydali k domovům doufaje, že na našich kopcích ještě nějaký sníh zůstane a my budeme moci prověřit fyzičku našich soupeřů i na dalších závodech.