Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Pecička 16.-18.1.

První závod bílého kolotoče 2015

O víkendu 16.-18.1.2015 jsme se sešli v Pecičce na prvních závodech sezony. Shledání bylo o to radostnější, že se nás sešlo až nečekané množství a to celkem 7 členů. Konkrétně 307, RGMS, RŽ, Zaza, eF, AM a Sun. 

Po příjezdu na místo s převzetím nových rrrr hůlek jsme zahájili večer v naší ubytovně, penzionu Zeman. Již dle názvu jsme tušili, že zde musí být parádní nálevna. A taky, že ano. Hned v přízemí se nacházel mikrokroppen kouteček s progresivní cenou piva - v pátek 20, v sobotu 25. Obsluhující dívka měla poměrně ukliklizeno, nicméně hrozilo, že po pár kouscích bude pořádek narušen a mohlo by se nám zdát, že se prostředí znečistilo. To by pak zavánělo cákáním na lamle jako v bincárně. Proto jsme raději odešli do bývalého MEXXu, dnes Klondaiku. Nové jméno, starý příběh. Děsivá hudba, příjemná obsluha. Po Jagerbomb jsme si řeklikli, že by se mělo jet někam lodí, a proto jsme tak učinili. Jak je známo, mořská nemoc si nevybírá a tak to 307 odnesl v plné síle. A proto, než nás nemoc dostane všechny, raději jsme se vydali do hajan.

Ráno to bylo jako v ZOO. Penzion se změnil v ještěří terárium doslova přes noc. I přes tuto komplikaci jsme dorazili na svah v pořádku. Jak jsme očekávali, nové ročníky 97 a 98 dosti nechutným způsobem znečistily celé startovní pole. Nebýt slušní a kultivovaní lidé, jistě bychom nejednou utrousili nevhodné až odporné poznámky. 

Trať byla jako obvykle velmi zákeřná, obzvláště útes v horní části trati, zcela zmrzlý a odkloněný. Dle výsledků je vidět, že ani zkušenosti, kterých mají naši borci přehršel, některé z nich neochránily před výpadkem. Zaza byl dokonce se svým výkonem tak silně nespokojen, že se mu ze sebe neudělalo zcela dobře a v traverzu na Javor musel dvakrát odplivnout. To je sebekritika, kéž bychom ji měli takovou všichni. Po náročném závodě jsme se sešli na ubytování, dopřipravili jsme lyže a vyrazili na večeři. Večeře byla krátká i díky nepříjemné obsluze, a to jsme k tomu ani nijak nepřispěli. Na spláchnutí jsme zašli tzv. k Mildovi. Promluvili jsme si s Krakonošem, nakrmili jsme ho hruškou a podrobně a dlouze rozebrali historky se střevní neurózou, která nevyšla, dle plánu. Dle očekávání měl drtivou převahu RGMS. 

Po vybucání jsme absolvovali snídani již bez přítomnosti plazů a důkladně prohlédli trať. Jenomže příliš rychle postavený sled branek způsobil, že na první pohled jednoduchá trať nepříjemně překvapila ještě více borců než v den první. Po dobojování jsme se rozloučili, vybrali nové hole, které se hned první jízdu zlomily a vyrazili zpět do našich domovů. Vzhledem ke zrušení Albrechtic se naši borci utkají se soupeři i mezi sebou o cenné body v Karlově a na Pradědu.