Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Trénink Karlov

Tréninkový kemp v závěru ledna

Karlov - trénink 24.-25.1. se dva členové ŽC - Sun a RGMS zúčastnili vypilovat svoji již téměř dokonalou techniku do Karlova na sjezdovku Klobouk. Zde se totiž další víkend konají závody. Na sobotní dopoledne nás doplnil RŽ, který ovšem později vyměnil výzbroj za bezhranovou s volnou patkou. Další dva přislíbení členové eF a KŠ nedorazili, nepodailo se jim obout lyžáky přes pantofle.

Již odjezd z Brníčka v brzkých ranních hodinách byl poměrně zajímavý. RGMS rozhozen časným vstáváním nebyl ještě asi zcela probuzen a tak ve spěchu zapomněl kliklíče od zámku k rakvi v onom zámku a vyrazil. Bylo mu podivné, proč pán za ním v nějaké polododávce na něj zběsile bliká, tak si RGMS řekl - áááá, závodník, tak uvidíme, co umíš. Tak tomu trošku přidal a ve chvíli, kdy na čtyřproudovce v Židenicích přelétl koleje, přišel na pravý důvod onoho blikání. Rana jak prase a v zrcátkách se mihnuly lyže mizící za Subíčko. Takže plný brzdy a ke kraji. Naštěstí díky časné ranní hodině byl na silnici jen onen blikač, tudíž nikomu lyže neprolétly hrudníkem řidiče vozidla za Subíčkem. A taky bylo poměrně štěstí, že k oné situaci došlo 100 metrů před odbočkou na dálnici, kde by to byla mnohem větší patálie. Blikač říká - už na tebe blikám asi dva kilometry, že máš otevřenou rakev. A RGMS - já myslel, že chceš závodit.

Po dojetí do Karlova se většina skupiny vydala na obtížný trenink, ovšem někteří museli nástup na trať na chvíli odložit kvůli regeneraci. Po obědě byla velmi intenzivní druhá fáze treninku, kterého se již účastnili všichni a byl to trenink se vším všudy - led, vlásenky, pády, brakáž atd. Po náročném treninku jsme se ubytovali a protože jsou o natrénování na závody co nejrealističtější, musel přijít na řadu starý pán. Po letmém seznámení se starcem jsme šli zaplatit ubytování, což bylo více než vtipné, díky skvělému slovnímu fightu RGMS s paní správcovou. Bylo sporné, zda má kancelář vysmejčenou nebo se tam sem tam najde nějaký odpad, protože její face byl hoden nahození, stejně tak lamle, ovšem zadní část velikosti 9 (RGMS má velikost 4 - pro srovnání) byla už trochu moc. Sice celkový obrázek byl výrazně zlepšován tím, že paní měla brýle typu - nástřikovky a její špičkové umění dvoj až třísmyslné konverzace bylo více než zdatné, nicméně k přetočení to bylo málo.

Nedělní trenink byl snad ještě kvalitnější než sobotní, dokonce tak, že jedna z velice těsně najetých bran cásla RGMS po lyžích tak razantně, že se celá přední část lyže ohnula, praskla a rozlepila. Po kvalitních jízdách jsme se ještě klasicky zastavili na oběd v pivovaru v Rýmařově, kde jsme několika velice vtipnýma hláškama odrovnali servírečku tak, že půlce lidi přehodila přílohy.

Pak již nezbývalo nic než vyrazit zpět do Brníčka a RGMS na další armádní trénink na Dolní Moravu. Uvidíme, jak naši borci nově získané zkušenosti promění na závodech na Pradědu a v Karlově již tento týden.