Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Mísečky 6.-8.2.2015

První únorové měření sil

První únorový víkend se trojice našich závodníků RGMS, Sun a Zaza vydala potrápit soupeře na Mísečky. Ubytování na hotelu Skála v nás zanechalo smíšené pocity. Pohodová až laxní obsluha byla přátelská, takže z tohoto hlediska vše v pořádku. Ovšem byl zde všudypřítomný smrad, retychy co nešly zavřít a stěny tak tenké, že ráno jsme měli pocit, že nám lidé chodí a mluví v pokoji, přičemž spali o dva pokoje vedle. Tam někoho obracet, tak ráno zatleská celý hotel.

Ráno jsme i díky nádhernému počasí (laik by řekl, že svítilo sluníčko, což všem není nic neobvyklého, to svítí už několik miliard let a ještě několik bude) vstali včas a stihli jsme i prohlídku. Po kávičce jsme se pustili do boje. První kolo vyhrál Suník, ovšem RGMS a Zazu dělila pouhá setina sekundy. RGMS však tlak minimálního náskoku nevydržel a v součtu obou kol tak bral až třetí místo. A tak přišel čas na nekalé metody, přece jen body jsou body a po nově odhlasovaném způsobu bodování, šlo o pořádnou porci. Ihned po přijetí na ubytko, vyproštění Subíčka a večeři proto proběhlo intenzivní seznamování s jedním surovcem až skoro v nepříjemném tempu. Záměrem bylo vzhledem k legendární výdrži RGMS potrápit nejbližšího konkurenta Zazu. Bohužel, jak se říká, když se kácí les, létají třísky, tudíž byla i nechtěná oběť Erik z konkurenčního týmu, který se stal doslova přes noc stěhovákem. Na druhou stranu byl jediný, komu to chutnalo.

Ráno jsme posnídali luxusní švédské stoly v pavilonu plazů a vyrazili na kopec. Laik by řekl, že nesvítilo sluníčko, ale to už jsme si vysvětlili. A možná by taky něco dodal o mlze ale to už víme, že jsou mraky. No a vítr zůstal větrem. Ale pořádným. Jen otevřít dveře auta a byla tam dávka sněhu. U kávičky nevypadal Zaza dobře, takže se zdálo, že podlý plán vychází. Což se po prvním kole začalo potvrzovat, neboť oproti sobotní jedné setině vedl RGMS o 0,49 sekundy, což se zdálo jako neztratitelný náskok. Zaza ovšem nenechal nic náhodě a rovněž přistoupil na ne zcela čistý boj. Jako náhodou zapomněl ŽC batoh v cíli, ovšem i s chrániči RGMS. Ty mu sice stihl Erik dovézt těsně před startem, nicméně nejistota a nervozita z chybějící výstroje sehrála přesně tu roli, jako měla. I neztratitelný náskok se stal jednoduše prodrbatelným a tak se i druhý den musel RGMS smířit se třetím místem. Suník nás stejně jako v sobotu jistil z prvního místa. Tím se dostal do průběžného vedení, Zaza přeskočil dva a RGMS dokonce tři členy ŽC a usadil se tak na průběžné bedně.

Podaří-li se sehnat ubytování na další víkend, v Karlově se  pozice na bedně zřejmě ještě více upevní.