Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Karlov 15.-17.1.

Autor - Jiří Fuchs

Ve dnech 16.-17.1.2016 se v Malé Morávce-Karlově rozdělovaly první body v prestižní soutěži v alpských disciplínách, Živelacupu, sezóně 2015-2016. Na úvod se sluší přiblížit naši soutěž, která nenechává žádnou závodnici chladnou, kolegům závodníkům poté při prohlížení výsledků způsobuje vrásky na čele.

Jelikož samotné závody FIS již nezpůsobovaly části startovního pole dostatečné uspokojení, vznikla VIP skupina, která vytvořila vlastní vloženou soutěž, takzvaný Živělacup. Členové ŽC v nejlepších letech měří své síly v závodech obřího slalomu a slalomu speciál, večer holdují dobré zábavě a způsobují úsměvy lokálním děvčatům. 

Ale zpět k prvnímu závodu letošní sezóny. Do sobotního slalomu se postavili Ing. Jiří Fuchs, vítěz loňského ročníku, Jan Matyáš (AM), cestující pro první body až z Bruselu, Ing. Petr Jurák, král obřákového oblouku, předseda ŽC Jiří Sochor a také nejmladší  člen, Martin Závodný.

AMka po sobotním vítězství nahradil na startu Richard Skřivánek (RGMS), nejzábavnější osoba českého lyžování a zároveň nejdéle působící osoba v KN.

Ze zajímavostí lze zmínit cestu AM, který vyrazil v pátek ve 20hod večer autobusem z Bruselu, následně letěl do Vídně, autobusem se přesunul na vlak do Brna, následně tramvají k automobilu a pak už zbývalo jenom dojet do Karlova, kam dorazil v krásných 5 hodin ráno.

Honzovi druhý den sekundoval RGMS, který se původně ze závodů snažil vymluvit, ale následně převládlo jeho závodnické srdce a Ríša se znenadání po hodinové cestě z Brna objevil na sobotním večírku. Při garantování hlasitých výkřiků ho pořadatelé nechali startovat i v nedělním závodě.

Naši borci do sezóny vlítli opravdu bez respektu a znovu předvedli parádní představení. Výsledky si můžete prohlédnout na našich stránkách nebo v oficiálním výsledkovém servisu Svazu lyžařů.