Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Jarní zasedání Živěla cupu

Ukončení a vyhlášení sezóny 2015/2016

Jarní zasedání Živěla cupu

 

V polovině května jsme se opět sešli k vyhlášení výsledků Živěla cupu za sezonu 2015/2016.

Jak se poslední dobou stává zvykem, setkání proběhlo opět na novém místě. Tentokrát na hájence Blatky, kousek od Kadova. Na tomto místě je třeba zmínit, že úkolem organizace pověřený člen, kromě samotného zamluvení objektu, přispěl pouze poháry. Takhle jsme si úplně pověření organizací nepředstavovali, ale to rozebereme na podzim.

V pátek dorazil jako obvykle první RGMS se Zazou a nákupem. Čekání na Peťáska s pivem si krátili přípravou speciálního přístřešku pro nepřízeň počasí, karaoke placu, ozvučení a pojídáním hrášku. Protože se příjezd vochtlíčku zdál v nedohlednu, museli začít i s drinkem.

Po dojezdu Peťáska s polním lazaretem jsme si konečně natočili první vochtlíčky. Zároveň se začali připravovat na rožni kuřátka za postupného přijíždění dalších členů a náplav. Zde je zase nutné si trošku zahudrovat na některé, kteří byli až do čtvrtku přihlášení a až na jedinou výjimku se bez jakékoli reakce nezúčastnili nebo se odhlásili, ale nikomu to neřeklikli. Takže nám na konci zbyly dvě bečky navíc, čímž jim děkujeme.

Večerní absenci plátna se podařilo vyřešit Kulhošovým pickupem, na který jsme promítali text a vše tak fungovalo bezchybně. V pozdních ranních hodinách dorazil se svatby Gabči Soukalové Špacír (včera ho po sms ocenila Bára Koudelková/Černošková - psala - říkal, že ve 23:00 musí jet na ŽC, nevěřila jsem mu a 23:02 už tam nebyl) a z Bruselu pumpařská jednička AM. Nutno dodat, že v tu dobu už téměř všichni spali, což chlapce neodradilo a končili až o půl sedmé ráno, ostatně prázdný mrazák mluvil za vše.

Oproti meteorologickým prognózám bylo sobotní ráno prosluněné, ovšem ne pro všechny. Kroppen komando končící o půl sedmé ráno vypadalo, jak kdyby prožilo celou 2. světovou válku v pár hodinách. Zřejmě ale málo zpívali, protože AM celé ráno někam volal z okna, do lesa a vůbec všude okolo. K jeho cti mu budiž odvaha a morál, že i tak osedlal kolo a vyrazil na cyklotůru. Dokonce se nevrátil po pár metrech vanglování zpět jako před lety KroPička. Ostatní necykliklisti a invalidi si mezitím dali parádní špíl ve fotbálku, kde se ukázalo, že 4 nohy jsou víc než dvě. Samozřejmě jsme průběžně doplňovali tekutiny.

Fotbálek nás příliš zmohl, tak jsme změnili sport na beerpong. Bylo to drama se vším všudy a boj do poslední chvíle. Po takto náročném sportovním dni nám samozřejmě vyhládlo, ovšem akorát včas na vyndávání kolen z nukleátoru. Napadala do nás jako vždycky, řádně jsme je spláchli vochtlíčkem a trošku jsme si popovídali se strážcem lesa i Aperolem. Dva z nás si museli chvilku bucnout, aby si odpočinuli na večer, jeden na pokračování akce, druhý na akci rodinnou. Oba svůj úkol parádně zvládli, alespoň z jejich pohledu. 

Neděle nás již tak pěkným počasím nepřivítala, škody však byly menší než obvykle, takže všeobecná spokojenost. Po menším úkliklidu jsme se rozjeli k domovům.

 

Zúčastněným děkujeme za spoluvytvoření skvělé akce a nezúčastněným, že mají čeho litovat. Těšíme se na příští rok.

 

Za Živěla cup

Promotér