Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Karlov 16.-18.12.2016

První měření sil nové sezony a starého roku

Těsně předtím, než většině členů (všichni nejsou hodní) přinesl ježura něco pod keř, ti nejlépe připravení vyrazili na první měření sil v nové sezoně. Za zmínku stojí i fakt, že v tomto termínu se nejelo více než 5 let kvůli nedostatku sněhu. Náš tým byl tentokrát ve složení AM, eF a RGMS. Tři členové na startu sice znamenají pouze poloviční počet bodů, nicméně na nebezpečnosti našich borců to neubralo nic.

Vzhledem k termínu konání byli naši borci velmi nervózní, takže oproti běžným zvyklostem nevyzvali naši chlapci všechny staré pány na barové poličce, ale jen lehce připili na kuráž a šli brzy bucat.

Ráno vyrazili tak brzo, že dokonce stihli prohlídku, což se rovněž nestává často - nervozita je nervozita. Ale hned po příjezdu pod kopec nervozita zmizela. Zaprvé byli naši reprezentanti potěšeni vyděšenými obličeji svých soupeřů, jejichž strach z porážky se nedal nevidět a za druhé členy přepadl vztek. Opět zde byly hromady nepořádku. Některý přetrval z minulých sezon, ale objevil se i nový a čerstvý nepořádek. 

Samotný závod byl dramatický, kdy pro nedostatek treninku se jeden z favoritů (eF) na první místo nechal překvapit nástrahami tratě, a tak z toho cinkl jen bronz. Po cestě ze svahu se naši borci zastavili na obídek a doprovod jim dělal Pan Pružinka, který zajel rovněž skvělý výsledek. A tak spolu s naším týmem pozvali k oslavě i několik starých pánů. 

Samozřejmě jsme nemohli nechat ladem fakt, že za barem kvokalo cosi nového. RGMS měl v podstatě jako jediný šanci, ale chtěl dát šanci ostatním (přestože bylo jasné, že no way), a tak šel spinkat a tím ušetřil hodinku spánku proti svým kolegům.

U snídaně, ostatně jako i minulý den, byl neuklizený nepořádek, takže v takovém prostředí snídat bylo obtížné. Pravděpodobně kombinace faktorů malých treninkových dávek, plných kulí a ranní nechutné snídaňové atmosféry způsobila výpadek obou papírových kandidátu na zlato. Toho mistrovsky využil RGMS, který nejenom urval zlato, ale dokonce po pěti letech dojel na tomto kopci oba závody a ještě se raketově přehnal průběžným pořadím do čela ŽC.

Po takovém výkonu si chlapci zasloužili výborný oběd v Rýmařově a vyrazili k domovům. A tak nám nezbývá než se těšit na další měření sil, které proběhne na stejném místě v polovině ledna, snad s větší účastí.

http://zivelacup.rajce.idnes.cz/Karlov_16.-18.12.2016