Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Karlov 13. - 15.1.

Druhý závod sezony

V polovině ledna se náš tým sešel  opět v Karlově, tentokrát ve složení AM, eF, Hroch, KŠ, RGMS a Zaza. Hrochovi byla v rychlém hlasování udělena výjimka v podobě startu, protože nemá zaplacené body a bylo mu povoleno započítat jeho čas z předjezdu do oficiálních výsledků. 

V pátek jsme pochytračili u dělání lyží a vyrazili do kulaťáku. Z tohoto nového kroppenplatzu je i legendární zpomalené video (můžeme to nazvat studií), které ukazuje precizní techniku pití zad, ovšem v drobné úpravě dědek/zelená. U této kombinace jsme rozebrali taktiku do sobotního závodu a šli vzorně bucat.

V sobotu bylo na našich soupeřích vidět, že takto silné složení ŽC bude veliký problém porazit. Bohužel již v prvním kole RGMS nezvládl nástrahy tratě vinou přemotivování, protože se snažil udržet své průběžné vedení v ŽC, a tak vyrazil rychleji, než kolik dokázal zkrotit. Ostatní členové naštěstí prohlédli všechny loupáky a dorazili až do cíle.

Po závodě jsme si dali obídek, už bez Hrocha a AM, kteří museli odjet. A nebyl by to AM, kdyby nedojel do půlky cesty, tam se otočil a dojel zpět za náma. Prý se tak rozhodl sám, ale všichni jsme tušili, že za tím může být něco, co začíná na písmeno Š.

Po obědě se k nám připojil a jako roztomilí kojenečci jsme se naskládali vedle sebe do postýlky a bucali jak budulínci. Po probuzení a nezbytné očistě jsme si dali večeři, připravili lyže a vyrazili za roztokanýma servírečkama, opět do kulaťáku. RGMS měl už z pátku s tou nejlepší takový trik, že se při každé objednávce lehce pohladili po rukou. Nebýt toho, že měl RGMS již tzv. poerekční dávku, mohlo to být docela fajn obracení.

Večírek se poměrně rozjel, neboť RGMS se Zazou objednali rovnou celého starého pána, aby se nemuselo zdržovat neustálým objednáváním. Navíc s námi seděla Poštolka, která nejen zajela na bedně, ale zároveň slavila i nargle. Takže naše dvojice objednala tři šampíčka, hromadu skliklinek a připíjelo se až do zavíračky. 

Těsně před zavřením našemu bystrému zraku neunikl takový nešvar, který se nám tu rozmohl (v pátek lil AM panáky místo pití do kytek a na zem), tentokráte u KŠ. Pěkně nenápadně si od půlky večera schovával na různých místech panáky a dělal, že všechny vypil. A tak byl penalizován 15ti sekundami v nedělním závodě. Ale to bychom nebyli my, aby z takovéto věci nevznikla nějaká taškařice.

Všechny panáky - 2x tatranský čaj 62 voltů, 4 dědci, jégr a 2 bechery - jsme dali do půllitru a vyhlásili, že kdo to vyexuje, má v něděli mínus 15 sekund. Přihlásil se eF, ovšem chytře se zeptal, zda je nezbytné to v sobě udržet. Nebylo. A tak to zašumělo jak do odpadu a se stejnou rychlostí se to vrátilo venku. Dvakrát. A pak po cestě. A na záchodě. A do umyvadla. A pak srandovně mluvil. V podstatě normální večer.

V neděli i přes očekávání eF dojel a díky zvýhodnění drtivě zvítězil. KŠ by ovšem raději v sobotu své panáky dopil. Po závodě jsme jeli na ubytko se převléci, ovšem přijel tam autobus se střední školou. Díky tomu byl docela problém se dostat ke svým věcem, protože takovej nepořádek už jsme dlouho neviděli, to bylo skoro na zavření. I s tímto problémem jsme si poradili, RGMS si párkrát zavolal a mohli jsme odjet do Rýmařova na oběd. Zde ale bylo veliké zklamání, neboť místní kuchař asi neměl den a mohli jsme si vybrat pouze z menu. Sice chuťově nebylo špatné, ale měli jsme jazýčky nastavené na něco jiného (taky co se po tom nepořádku divit).

A teď některé z nás čeká bitva v Albrechticích.

 

http://zivelacup.rajce.idnes.cz/Karlov_13.-15.1.2017