Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Pecička 2017

Další měření sil se soupeři

Pec 2017

Do tradičního dějiště 2 obřích slalomů se letos z Živělacupu vydal pouze eF. Aby mu nebylo smutno, vzal s sebou svou BFF Nik, alias Móňu. Možná se (Bí) budete divit, ale odjezd na závody byl v pátek. Protože v ten den Jirkovi bylo zrovna 30 a bál se, že by se s ním lidé o této smutné události v práci bavili, odjezd nebyl odpoledne, ale již v brzkých ranních hodinách. Přátelská dvojice díky tomu odpoledne ještě Pecičkově potrénovala na závodním svahu.

Na večer dostal eF úkol hodný svého věku, a to odprezentovat závodníky svého oddílu, to bylo zřejmě to poslední, co se mu tento víkend povedlo. Následně přijela celá závodní parta, otec a syn Bedřichovi, Libor (modří už vědí) Strakoš, Téčko (RIP Poštolka) Zahálková a náplava Géčko se svou snoubenkou. Nově složená BFECrew následně vyrazila do víru velkoměsta. Kupodivu bylo v pátek všude zavřeno a na Klondiku smrděla tráva už před vstupem takovým způsobem, že návštěvníci získali dobrou náladu, aniž by navštívili předchozí hospody nebo zmiňovanou triskošku. Večer jsme uzavřeli 2 pivy a stejným počtem panáků na bowlingu.

První závodní den nás po třeskutých mrazech překvapil příjemně teplým počasím. Jirku bohužel překvapily také jeho závodní speciály, které si na radu AM nechal srovnat na 0 stupňů od skluznice. Ukázalo se, proč jsou vztahy mezi AM a Jirkovou dívkou tolik napjaté, jelikož takto seřízené lyže byly naprosto neovladatelné a eF díky tomu svou jízdu ukončil již po prvních pár branách. Na druhý den byly hrany už seřízeny správně, ale ani tentokrát nebyl vesmír Jirkovi nakloněn, když mu na hangu vypla lyže, stejně jako jeho starému příteli G a několika dalším juniorům. Nik byla o poznání spokojenější a udělala další krok k vrcholu sezóny, Mísečkám, na kterých prodá nabytou formu z předchozích závodů.

Cestou domů jsme se s Liborem domluvili na zastávce v McDonaldu v Hradci. Při této zastávce jsme zažili milé překvapení, a to příchozího Lazara, přítele Poštolky, který za ní ráno vyrazil stopem z Vysočiny a podařilo se mu dojet téměř až do Pece, pak spolu mohli cestovat zpátky do Brna a užít si svou mladou lásku. Nezbývá než doufat, že na Akademickém mistrovství ČR se zástupci Živělacupu sejdou v hojnějším počtu a podaří se jim bojovat o cenné kovy nebo minimálně dojet do cíle.